portioner
Tid: 1 timmar
Tid: 1 timmar

1,53

Kg CO₂e

1,53

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Baljväxtfärs
  • 400 g nötfärs
  • rapsolja
  • 200 g gul lök , hackad
  • 10 g vitlök , pressad
  • 240 g paprika , hackad
  • 100 g morot , tärnad
  • 60 g selleristjälkar , tärnad
  • 200 g potatis , tärnad
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk kummin , mald
  • 5 msk spiskummin , mald
  • 5 msk paprikapulver , mald
  • 1 tsk muskotnöt , mald
  • 8 st lagerblad
  • 1.2 kg krossade tomater
  • 1.5 l grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

432/103

6 g

1 g

3 g

1 g

7 g

3 g

5 g

Instruktioner

  1. Häll upp färsen på ett bleck och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  2. Stek nötfärsen i en kastrull med lök, paprika, morot, selleri och vitlök tills nötfärsen fått färg och grönsakerna mjuknat.
  3. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt allt steka tillsammans ett par minuter under omrörning.
  4. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, lagerblad och potatis. Låt allt puttra på medelvärme under lock till potatisen är mjuk. Koktid beror på hur stora potatisbitarna är. Rör om emellanåt.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Svenskodlad Baljväxtfärs absorberar vätska så du kan behöva reglera det under koktidens gång för att få önskad konsistens. Enklast gör du det genom att tillsätta mer buljong eller vatten.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

432/103

6 g

1 g

3 g

1 g

7 g

3 g

5 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?