Färsodlarna - Om oss

Om vår vegofärs

Vad är Svenskodlad Vegofärs?

Baserad på flera års utveckling, testande och hårt arbete har vi skapat den första färsen med rötterna i Sverige. Någonsin. Svenskodlad Vegofärs är en ren och smakrik färs gjord med hela ärtor och bönor som bas. Den innehåller enbart de tre baljväxterna sötlupin, gråärt, åkerböna samt raps från svenska åkrar. Det enda vi tillsatt är en gnutta salt, all annan smaksättning står du för. Färsen är vegansk och du kan använda den precis som vanlig köttfärs i dina bästa recept. Svenskodlad Vegofärs är gjord med en så enkel metod att alla med köttkvarn skulle kunna göra sin egen hemma.

Färsodlarna - Svensk Vegofärs - Produkter

Fyra goda anledningar att välja Svenskodlad Vegofärs

Färsodlarnas Vegofärs är gjord på tre olika baljväxter, raps & en gnutta salt. Läs mer om våra mathjältar nedan.

Se filmen om färsen

Så gör vi Svenskodlad Vegofärs

Torkad sötlupin, gråärt och åkerböna läggs i blöt några timmar. Efter förvällningen kokar vi baljväxterna till en mjuk konsistens. Dels för malningens skull, men framför allt för att kroppen ska kunna ta upp baljväxternas näring. Sen blandar vi dem med rapspasta och en gnutta salt för att få rätt konsistens och smak. Slutligen maler vi allt till fin Svenskodlad Vegofärs.

Så gör du!

Att laga mat med vår Svenskodlade Vegofärs är inte rocket science, men ack så viktigt att ha koll på rostning och mängd vätska. Är du osäker på hur du ska göra? Spana in vår video!