Färsodlarna - Svenskodlad Vegofärs - Recept

Svenskodlad Baljväxtfärs – Food Service

Svenskodlad Baljväxtfärs för Food Service, 3 kg

Svenskodlad Baljväxtfärs för Foodservice är en naturlig råvara med nötig smak och fint tuggmotstånd. Den är vegansk och kan användas till allt där du vanligtvis använder kött- eller annan vegofärs.

Användning

Bryn på medelvärme med olja eller matfett i ca 10 min på stekbord. Eller rosta i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.

Forma färsen genom att tillsätta ett ägg, kikärtsmjöl eller annat som binder. Ska du forma färsen behöver den tinas innan. Den ska inte rostas innan formning. Tina i kylskåp över natten eller ett par timmar i rumstemperatur.

Ingredienser

Kokta baljväxter 93% (SÖTLUPIN*, gråärt*. åkerböna*), rapspasta*, rapsolja*, salt. *Svenskt ursprung.

Näringsvärde per 100 g:

Energi 762 kJ/182 kcal
Fett 5,9 g
– Varav mättat fett 0,6 g
Kolhydrat 13,1 g
– Varav sockerarter 1,1 g
Fiber 11,6 g
Protein 13,4 g
Salt 0,65 g

Recept - utvalda för vegofärs

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?