Dietistens val: turbolasagne


Caroline och Johanna, bakom kontot @dietistensval på Instagram, bjuder på ännu en vardagsfavorit. Ett toppenbra steg för hälsan (förutom att ligga steget före med matlåda) är att äta mer baljväxter. Fullproppade med protein och fiber – om du inte redan gör det, så häng på oss och bjud in mer grönt och baljväxter på tallriken.

Det här receptet på snabb lasagne innehåller Svenskodlad Vegofärs. Läs mer om produkten och vart du kan handla den här.

portioner
Tid:
Tid:

Ingredienser

  • 200 g Svenskodlad Vegofärs
  • 1 st morot
  • 2 tsk sambal oelek (valfritt)
  • 400 g tomatsås (t.ex arrabiata)
  • 2 dl grädde (t.ex havregrädde)
  • 6 st lasagneplator
  • 1 st mozarella
  • färsk basilika

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll upp färsen i två matlådor av glas och rosta i ugn ca 10 min.
2. Ta ut matlådorna ur ugnen och lägg i rivna morötter, ev. sambal oelek, tomatsås och grädde. Bryt ner lasagneplattor och späd eventuellt med lite vatten. Blanda allt.
3. Fördela mozzarellan ovanpå och tillaga i ugn ca 20 minuter eller tills lasagneplattorna är mjuka och osten fått fin färg.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?