Julgranola med pepparkakssmak

Recept i samarbete med @dietistensval: Knaprig och god julgranola med smak av pepparkaka. Gjord på havre, frön och tro det eller ej- vegofärs från Färsodlarna. Jo det är sant! Det ger extra knaprighet, fiber, protein och såklart nyttigheter från bönor.

portioner
Tid:
Tid:

Ingredienser

  • 200 g Svenskodlad Vegofärs
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 msk chiafrön
  • 1 dl kokhett vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk honung
  • 1.5 msk pepparkakskrydda

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175 grader, gärna varmluft.
2. Häll upp vegofärs i en skål och tillsätt havregryn, solrosfrön, pumpafrön, chiafrön och valnötter.
3. Blanda vatten, rapsolja, honung och pepparkakskrydda i en mindre skål och häll i den stora och blanda om.
4. Häll upp färsblandning på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn ca 25-30 minuter eller tills granolan är torr. Rör om några gånger under tiden.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?