Sommargranola

Proteinrik och god granola med Svenskodlad Vegofärs kryddor. Så gott till frukostyoghurten. Granola med vegofärs kan låta konstigt. Men Svenskodlade Vegofärs blir otroligt god när den får rostas i ugnen tillsammans med frön, nötter och kryddor.

Inspirerad av recept framtaget av @fridasvegobak. ”Eftersom Svenskodlad Vegofärs är helt neutral i smaken kan jag krydda den hur jag vill samtidigt som jag får en extra skjuts protein i frukosten!” – Frida

portioner
Tid: 45 minuter
Tid: 45 minuter

Ingredienser

  • 200 g Svenskodlad Vegofärs , tinad
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl chiafrön
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl agavesirap eller honung
  • 1 dl frystorkade jordgubbar
  • 1 dl kokoschips
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 1 nypa flingsalt
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

1549/370

24

2

10

<1

23

10

12

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Häll havregryn, solroskärnor, chiafrön, pumpakärnor och Svenskodlad Vegofärs i en bunke.
3. Blanda olja, agavesirap/honung, vatten och, kryddor salt i en skål och ringla ned den i bunken. Blanda väl.
4. Bred ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter. Rör om ungefär var tionde minut för att få en jämn gräddning. Tillsätt torkade jordgubbar och kokos efter gräddning.
5. Låt granolan svalna förvara i en tätsluten burk med lock. Eller häll i över i cellofanpåsar och ge bort som present!

Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

1549/370

24

2

10

<1

23

10

12

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?