Färsodlarna - Svenskodlad Vegofärs - Ingredienser - Gråärt - Fyra Grödor

Årets Kock-vinnaren Jessie Sommarström utvecklar ny rätt tillsammans med IKEA Sverige

Ikea Sverige Jessie Sommarström Årest Kock 2022

IKEA ser en ökad efterfrågan på växtbaserade rätter. Nu har Jessie Sommarström, vinnare av Årets Kock 2022, tagit fram en modern version av den klassiska pannbiffen som IKEA Sverige nu börjar sälja. Pannbiffen, som består av kött och färs på hela, svenskodlade baljväxter, börjar serveras den 14 maj.

Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, har tillsammans med Årets Kock och IKEA tagit fram en modern version av den klassiska pannbiffen som IKEA Sverige nu börjar sälja. Pannbiffen består av 50% kött och 50% svenskodlade baljväxter – en variant av Svenskodlad Vegofärs (dagligvaruhandeln)/Svenskodlad Baljväxtfärs (food service). Rätten börjar serveras på alla IKEAs varuhus den 14 maj. 

– Forskning visar att vi måste äta betydligt mindre kött och gå över till mer växtbaserad mat både för vår planet och för vår hälsa, säger Jessie Sommarström. Med den här pannbiffen hoppas jag att fler ser fördelarna med en varierad kost. Det är också ett sätt att erbjuda en praktisk och enkel lösning för familjer att minska sin köttkonsumtion. Det gynnar inte bara vår hälsa, det bidrar också till att minska vår påverkan på miljön.  

”Förändring tar tid, men samarbete, transparens och uthållighet lönar sig.” Säger Jessie i ett Instagram-inlägg. Vi hejar på er Jessie Sommarström, Årets Kock och IKEA. Och vi är glada att få vara en del av den nya produkten tillsammans med Atria och Martin & Servera

Läs mer om samarbetet mellan Jessie Sommarström, Årets Kock och IKEA.

Foto: IKEA


Publicerad 24 apr 2024

Senaste nytt