Färsodlarna - Svenskodlad Vegofärs - Recept

Svenskodlad Baljväxtfärs – Food Service

Svenskodlad Baljväxtfärs för Food Service, 3 kg

Svenskodlad Baljväxtfärs för Foodservice är en naturlig råvara med nötig smak och fint tuggmotstånd. Den är vegansk och kan användas till allt där du vanligtvis använder kött- eller annan vegofärs.

Användning

Bryn på medelvärme med ca 2 msk olja eller matfett i ca 10 min. Eller rosta i ugnen på 200 grader i ca 10 mintuer. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.

Forma färsen genom att tillsätta ett ägg, kikärtsmjöl eller annat som binder. Ska du forma färsen behöver den tinas innan. Den ska inte rostas innan formning. Tina i kylskåp över natten eller ett par timmar i rumstemperatur.

Ingredienser

SÖTLUPIN, gråärt, åkerböna, rapspasta, rapsolja och lite salt. Kan innehålla spår av gluten.

Näringsvärde per 100 g:

Energi 762 kJ/182 kcal
Fett 5,9 g
– Varav mättat fett 0,6 g
Kolhydrat 13,1 g
– Varav sockerarter 1,1 g
Fiber 11,6 g
Protein 13,4 g
Salt 0,76 g

Recept - utvalda för vegofärs

Nunc euismod aliquam erat, non venenatis nulla tincidunt et. Integer maximus felis ipsum, sit amet iaculis velit efficitur vitae. Nam fermentum.