portioner
Tid: 45 minuter
Tid: 45 minuter

0,39

Kg CO₂e

0,39

Kg CO₂e

Ingredienser

Kåldolmar

  • 1 pkt Svenskodlad Färs (1 pkt=400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st gul lök , hackad
  • 1 dl grädde
  • 1 msk kantarellfond
  • 2 dl kokt ris
  • 1 st vitkålshuvud
  • 1 msk sirap
  • smör

Till servering

  • rårörda lingon
  • smörstekt äpple
  • picklad gurka
  • kokt potatis
  • persilja
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

443/106

5 g

2 g

4 g

<1 g

10 g

4 g

4 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Stek färsen i cirka 2 matskedar olja på medelhög värme i cirka 5 minuter. Addera hackad lök, och stek i cirka 2 minuter till.
  3. Häll i grädde, kantarellfond och det kokta riset. Blanda runt allt och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Skär sedan ur roten på vitkålen och lägg den i kokande vatten. Koka bladen mjuka och plocka bort allt eftersom de lossnar. Låt inte koka för länge så de blir för mjuka. Se till att få ut minst 10 kålblad.
  5. Lägg fyllningen av färs i varje kålblad. Vik den grova delen av bladet över färsen. Vik upp kortsidorna och rulla ihop till ett paket. Lägg dolmarna med skarvarna ner i en ugnsform.
  6. Ringla över sirap och lite smält smör och tillaga i ugnen i cirka 40 minuter.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

443/106

5 g

2 g

4 g

<1 g

10 g

4 g

4 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?