Koreanska bullar 

Här kommer ett riktigt smarrigt vegetariskt recept på koreanska bullar med mycket smak och härlig textur. Forma till bullar eller biffar och servera förslagsvis med sallad, ris och chilimajonnäs. Är du intresserad av mer recept med asiatisk inspiration? Se även vårt recept på Mapo Tofu och Blixtsnabb wok med nudlar

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,16

Kg CO₂e

0,16

Kg CO₂e

Ingredienser

Koreanska bullar

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs, tinad
  • 1 st morot, riven
  • 100 g vitkål, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1.5 msk röd miso
  • 1.5 msk limejuice
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk gochujang
  • 1 msk ljus soja
  • 80 ml kikärtsspad (eller 1 ägg)
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl potatismjöl

Serveringsförslag

  • ris
  • sallad
  • chilimajonnäs
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

586/140

5 g

1 g

6 g

1 g

13 g

3 g

7 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser och låt stå 20 min.
  3. Forma till bullar och sätt in i ugnen 10 min.
  4. Stek i olja i en panna tills de fått fin färg och krispig yta.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

586/140

5 g

1 g

6 g

1 g

13 g

3 g

7 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?