Blixtsnabb wok med nudlar

Enklare än så här blir det inte. Och gott dessutom. Krispiga wokgrönsaker, fiberrik vegofärs och goda nudlar.

portioner
Tid: 15 minuter
Tid: 15 minuter

0,48

Kg CO₂e

0,48

Kg CO₂e

Ingredienser

Wok

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • 1 dl hoinsinsås
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk limejuice
  • rapsolja

Till servering

  • nudlar
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

751/180

5 g

1 g

4 g

1 g

25 g

5 g

7 g

Instruktioner

  1. Bryn färsen i olja i ca 10 minuter tills den fått fin färg och doftar nötigt. Det går också bra att rosta på en plåt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  2. Stek wokgrönsakerna krispiga. Addera sedan den stekta färsen.
  3. Häll i hoisinsåsen och låt steka med i en minut. Häll sedan i 1-2 dl vatten till önskad konsistens. Smaka eventuellt av med limejuice och soja.
  4. Koka nudlar och blanda med woken.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

751/180

5 g

1 g

4 g

1 g

25 g

5 g

7 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?