Svenskodlade Vegoburgare Smokey med BBQ-sås och äpplecoleslaw

Servera våra goda smokey-burgare med en krämig coleslaw med äpple. Middag på nolltid!

portioner
Tid: 25 minuter
Tid: 25 minuter

Ingredienser

  • 1 frp Svenskodlade Vegoburgare Smokey
  • rapsolja till stekning

Äpplecoleslaw

  • 200 g valfri kål i säsong , t.ex rödkål (strimlad)
  • 2 st svenska äpplen
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • 4 st hamburgerbröd
  • BBQ-sås

Instruktioner

Äppelcoleslaw
1. Skölj och dela äpplen i små stavar alternativt riv grovt.
2. Lägg strimlad kål och äpplen i en bunke. Salta lätt och vänta en stund. Krama ur överflödig vätska.
3. Blanda crème fraiche, majonnäss, senap, vinäger, salt och peppar i en skål. Blanda med kålen och äpplen. Låt stå i kylen till servering.

Vegoburgare
1. Rosta de frysta burgarna i ugnen på 200 grader i ca 12 min. Alternativt stek eller grilla med lite olja på medelhög värme i ca 6 minuter/sida.
2. Toppa med BBQ-sås och servera i hamburgerbröd med äppelcoleslaw.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?