Krispiga vegobullar i glögg-glaze

Här kommer ett så gott och juligt recept på krispiga vegobullar i glögg-glaze. Servera gärna som en god och inspirerande del av julbordet! Det blir allra godast om bullarna friteras krispiga först, men det går också bra att steka eller köra vegobullarna i ugnen. Glögg-glazen passar också utmärkt till vår vegokebab. En ny spännande rätt till julbordet på endast 30 minuter som blir en klassiker varje år.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,49

Kg CO₂e

0,49

Kg CO₂e

Ingredienser

Glögg-glaze

  • 3 dl rödvinsglögg
  • 2 msk ingefära , finhackad
  • 0.5 st chili , finhackad
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 0.5 st påse glöggkryddor
  • 1 msk ljus soja
  • rapsolja

Vegobullar

  • 1 pkt Svenskodlade Vegobullar
  • rapsolja
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

815/195

6 g

1 g

3 g

1 g

22 g

16 g

6 g

Instruktioner

Glögg-glaze

  1. Stek ingefära och chili i olja i en kastrull tills det mjuknat utan att ta färg
  2. Tillsätt tomatpuré och låt steka med en stund
  3. Tillsätt glögg, sirap, soja och glöggkryddor. Låt sedan allt koka ner och tjockna i ca 10 minuter eller tills du har en bra konsistens.

Vegobullar

  1. Tillaga vegobullarna genom att antingen fritera gyllene i olja i några minuter eller i airfryter på 180 grader i ca 7-10 minuter. Det går också bra att att steka på medelvärme i ca 10 minuter. Alternativt rosta dem i ugnen på 200 grader i ca 10 min eller tillaga.
  2. Blanda runt de frasiga vegobullarna i glögg-glazen.
  3. Servera dina krispiga vegobullar i glögg-glaze på julbordet.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

815/195

6 g

1 g

3 g

1 g

22 g

16 g

6 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?