Vegetarisk kebabrulle - Klara Lind recept vegokebab Färsodlarna

Svenskodlad Vegokebab – 275g

Svenskodlad Vegokebab, 275g

Svenskodlad Vegokebab är en ren och smakrik vegetarisk produkt. Tunna och kryddiga strimlor av saftig kebab av vete och gråärt. Odlad och skördad av böner i södra Sverige. Servera den veganska vegokebaben i bröd eller med dina favorittillbehör.

Svenskodlad Vegokebab innehåller svenskt vetegluten (seitan) och gråärta, kallpressad rapsolja och är smaksatt med spiskummin, paprika, cayennepeppar, koriander, oregano och vitlök.

Svenskodlad Vegokebab är Från Sverige-märkt vilket betyder att produkten är odlad, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Produkten har ett lågt koldioxidutsläpp på 1,7 kg C02 per kg.

Kylvara +8°c

Användning

Bryn på medelvärme med ca 2 msk olja eller matfett i 4–5 min. Servera förslagsvis med sallad i bröd med en god sås. Eller varför inte istället för färs i tacosen!

Ingredienser

Vatten, vetegluten 33%, gråärt 10%, rapsolja, havremjölvetemjöl, kryddor (spiskummin, paprika­pulver, vitlök, svartpeppar, oregano, cayennepeppar, koriander), havssalt.

Näringsvärde per 100 g:

Energi kj/kcal 895/212
Fett: 7,2 g
varav mättat fett 0,7 g
Kolhydrat: 9 g
varav sockerarter 0,5 g
Protein: 27 g
Salt: 1,3 g

Recept - utvalda för vegofärs

Nunc euismod aliquam erat, non venenatis nulla tincidunt et. Integer maximus felis ipsum, sit amet iaculis velit efficitur vitae. Nam fermentum.