portioner
Tid: 8 minuter
Tid: 8 minuter

0,07

Kg CO₂e

0,07

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Baljväxtfärs
  • rapsolja
  • 25 g jäst
  • 250 g vatten , ljummet
  • 6 g salt
  • 2 g anis , hel
  • 2 g kummin , hel
  • 2 g färnkålsfrö , hel
  • 240 g rågsikt
  • 120 g vetemjöl
  • vatten till pensling
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

1192/285

9 g

1 g

9 g

1 g

34 g

2 g

11 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  3. Stöt eller mixa anis, fänkål och kummin grovt.
  4. Lös upp jästen i vattnet och blanda sedan i salt, kryddorna, rågsikt och vetemjöl.
  5. Täck degen med plastfolie och låt jäsa i 40 min.
  6. Sätt ugnen på 240 grader.
  7. När degen är färdigjäst kan du innan du bakar ut vända ner den rostade färsen. Jobba in denna tills den är jämt fördelad.
  8. Dela nu degen i önskat många delar och låt dessa vila i ett par minuter för att sedan kavla ut tunt och nagga.
  9. Lägg bröden på en plåt, pensla med vatten och strö över lite flingsalt eller önskad topping.
  10. Grädda i ca 8 min tills de fått en fin färg.
  11. Låt svalna på galler och förvara torrt.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

1192/285

9 g

1 g

9 g

1 g

34 g

2 g

11 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?