Klara Linds vegokebab med dill och mynta

"Dill är nog för de flesta inklusive mig själv starkt kopplat till sommar. Speciellt midsommar! Men visste ni att det är en otroligt god kombo med svenskodlad vego kebab. NU VET NI! 
Varje midsommar blir det grill men i år tycker jag att ni ska satsa på den klassiska kebabrullen med den här såsen med en av mina favoriter; vegokebaben från Färsodlarna" - Klara Lind
4 port
Tid 20 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

Vegokebab

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • olja till stekning

Dill- och myntasås

  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl dill , färsk
  • 20 st myntablad
  • 1 st vilöksklyfta , riven
  • 1 st citron , endast zest
  • 1 krm salt

Servering

  • bröd
  • valfria grönsaker

Instruktioner

Dill- och myntasås

  • Finhacka dill och mynta. Blanda ihop allt och ställ i kylskåpet minst 20 min så att smakerna får mogna.

Vegokebab

  • Under tiden steker du vegokebaben i olja på medelvärme i 4-5 minuter. 

Servering

  • Servera vegokebaben på bröd med alla grönsaker som du tycker om. Sallad, kål, gurka och tomat. Lägg på den nystekta vegokebaben och toppa med dill och mynta såsen. Där har du det! Klassiska smaker från sommaren ihop med Svenskodlad Vegokebab.