Wrap med våfflade vegobullar


Caroline och Johanna, bakom kontot @dietistensval på Instagram, bjuder på ännu en vardagsfavorit. Så här i våffeltider kom de på den genialiska idén att våffla vegobullarna i våffeljärnet. Snabbt, gott och krispigt. Det här måste du prova! 

Tyckte du om denna smarriga vego-wrap? Upptäck fler inspirerande recept här på vår receptsida!

portioner
Tid: 20 minuter
Tid: 20 minuter

Ingredienser

Wrap med våfflade vegobullar

  • 16 st Svenskodlade Vegobullar
  • 150 g spetskål
  • 60 g spenat
  • 2 st morötter
  • 0.5 st gurka
  • 1 dl Ajvar relish
  • 2 dl Turkisk yoghurt
  • 2 st libabröd eller stora tortillabröd

Instruktioner

1. Tina vegobullarna i rumstemperatur medan du förbereder tillbehör.
2. Strimla spetskål. Skala och hyvla remsor av morötterna. Dela gurka i mindre bitar.
3. Värm upp ett våffeljärn.
4. Lägg vegobullarna i våffeljärnet och ”våffla” i ca 2 minuter tills de är gyllene och krispiga.
5. Bred yoghurt och ajvar relish i bröden. Lägg på spetskål, spenat, morot och gurka.
6. Lägg på nyvåfflade vegobullar, rulla ihop och ät direkt.

Ps. Våfflade vegobullar och också otroligt smarriga i en bowl.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?