Vegomagasinets Indiska burgare med ananasraita

I samarbete med Vegomagasinet har Mattias Kristiansson tagit fram denna smakrika, indiska seekh-burgare som serveras med ananasraita och syrliglöksallad.

portioner
Tid: 40 minuter
Tid: 40 minuter

0,40

Kg CO₂e

0,40

Kg CO₂e

Ingredienser

Seekh-burgare

  • 300 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 1 st rödlök , finhackad
  • 3 st vitlöksklyftor , finhackade
  • 1 msk färsk ingefära , finhackad
  • 1 st grön chili , finhackad
  • 200 g kokt potatis , mosad
  • 0.5 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt

Ananasraita

  • 2 dl ananas , hackad
  • 2.5 dl naturell yoghurt , t.ex soja- eller havre
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 0.3 tsk chilipulver
  • 2 msk färsk koriander , finhackad
  • 0.5 tsk salt

Löksallad

  • 2 st rödlökar , tunt skivade
  • 1 msk limesaft eller citronsaft
  • 1 st grön chili , tunt skivad
  • 1 tsk salt

Servering

  • 4 st hamburgerbröd
  • salladsblad
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

509/122

3 g

<1 g

4 g

2 g

18 g

4 g

5 g

Instruktioner

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till burgarna i en skål. Använd händerna, det blir enklast.
  2. Forma till biffar och pensla med olja. Lägg på grillen eller stek gyllene i en stekpanna.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till raitan och löksalladen. Låt stå i 10 minuter innan servering.
  4. Grilla hamburgerbröden och fyll med burgare, ananasraita, löksallad och salladsblad.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

509/122

3 g

<1 g

4 g

2 g

18 g

4 g

5 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?