Vegetarisk Meatball Sandwich

Vår ambassadör Joel Åhlin har tagit fram ännu ett fantastiskt recept. Den här gången en ny version av en Italian Meatball Sandwich med våra Svenskodlade Vegobullar.

Svenskodlade Vegobullar finns att köpa på Hemköp, Willys, utvalda ICA, Citygross, Eurocash och Mathem.se.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 260 g Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • 4 st mindre baguetter eller avlånga frallor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 350 g passerade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor , finriven
  • röd chili eller peperoncino efter smak , finhackad
  • 1 st stor mozarella (eller två små)
  • salt
  • svartpeppar
  • några färska blad basilika till garnering

Instruktioner

  1. Sättugnen på 200 grader.

Tomatsås

  1. Fräs vitlöken i oljan försiktigtutan att vitlöken tar färg, tillsätt chili och tomatpuré och fräs ihop.
  2. Tillsätt passerade tomater och smaka av med salt och peppar. Låt småputtra medan du förbereder resten.

Bröd

  1. Dela bröden på längden och lägg åt sidan.

Bullar

  1. Rosta vegobullarna på en plåt i ugnen i 10 minuter.
  2. Lägg ut underdelarna av brödenpå en plåt och fördela vegobullarna och tomatsåsen över bröden.
  3. Riv mozzarellan i mindre bitar och sprid ut över mackorna. Lägg på brödens ovandelar och sätt in plåten i ugnen i 5 min eller tills mozzarellan börjat smälta. Garnera med basilkablad och servera!

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?