Vegansk Tacopaj på Svenskodlad Baljväxtfärs

En enkel och supergod vegansk tacopaj på Svenskodlad Baljväxtfärs.

portioner
Tid: 1 timmar
Tid: 1 timmar

0,46

Kg CO₂e

0,46

Kg CO₂e

Ingredienser

Pajskal

  • 160 g veganskt margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • salt

Tacofärs

  • 700 g Svenskodlad Baljväxtfärs
  • 1 dl rapsolja
  • 85 g gul lök , hackad
  • 45 g tomatpuré
  • 50 g tacokrydda
  • 0.5 dl grönsaksfond
  • 700 g krossade tomater
  • 3.5 dl vatten
  • salt

Topping

  • 500 g vegansk cream cheese
  • 85 g gul lök , skivad
  • 160 g tomater , skivade
  • 160 g vegansk ost , riven, går att hoppa över
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

872/209

14 g

6 g

4 g

1 g

15 g

2 g

5 g

Instruktioner

Pajskal

  1. Sätt ugnen på 200℃.
  2. Knåda ihop smör och vetemjöl i en bunke och smaka av med salt.
  3. Tryck ut i en form så att den täcker botten och kanter, sätt in i ugnen på 200℃ i ca 10 min.

Tacofärs

  1. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja. Rosta sedan på 200℃ i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  2. Stek gul lök i rapsolja i en kastrull tills genomskinlig, tillsätt tomatpuré och låt denna få lite färg. Alt stek gul löken och rosta tomatpurén i ugnen.
  3. Nu ska färsen ner och blandas med löken och tomatpurén i kastrullen. Tillsätt sedan tacokrydda, grönsaksfond, krossade tomater och vatten.
  4. Låt detta gå ihop sig och smaka av med salt.

Montering

  1. Häll ner färsen i pajskalet och bred över cream cheesen. Toppa med skivad lök, vegansk ost och till sist skivad tomat.
  2. Grädda pajen på 200℃ tills osten smält och den fått en fin färg.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

872/209

14 g

6 g

4 g

1 g

15 g

2 g

5 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?