Tacofärs

Tacofärs gjord på Svenskodlad Baljväxtfärs är användbar till mycket! Servera i tacos, enchiladas eller som den är, förslagsvis till ris.

portioner
Tid: 15 minuter
Tid: 15 minuter

0,2

Kg CO₂e

0,2

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 1 kg Svenskodlad Baljväxtfärs
  • rapsolja
  • 80 g tacokrydda
  • 800 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk kinesisk soja
  • salt
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

663/158

8 g

1 g

7 g

1 g

11 g

3 g

7 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  3. Häll sedan ner färsen i en gryta och tillsätt tacokrydda och rör runt tills jämnt fördelat.
  4. Nu kan du fortsätta med att hälla i krossade tomater, vatten, buljong och soja.
  5. Låt allt sjuda tills det har en fast konsistens och smaka av med salt.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

663/158

8 g

1 g

7 g

1 g

11 g

3 g

7 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?