Svenskodlade Vegoburgare med sötsyrlig kål och pepparrotsmajo

Svenskodlade Vegoburgare med sötsyrlig kål och pepparrotsmajonnäs. Servera gärna i hamburgerbröd med saltgurka och tunt skivad lök.

portioner
Tid: 20 minuter
Tid: 20 minuter

Ingredienser

  • 360 g Svenskodlade Vegoburgare (1 pkt=360 g)
  • neutral olja till stekning

Sötsyrlig kål

  • 200 g valfri kål efter tycke och säsong , strimlad
  • 2 msk äppelsidervinäger
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker

Pepparrotsmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • tsk färsk pepparrot , riven
  • salt
  • peppar

Till servering

  • saltgurka
  • gul lök , tunt skivad
  • hamburgerbröd

Instruktioner

Sötsyrlig kål

  1. Blanda äppelcidervinäger med socker och salt till sockret och saltet löst sig helt.
  2. Blanda sedan vätskan med den strimlade kålen. Låt stå och dra en stund i kylskåpet.

Pepparrotsmajonnäs

  1. Blanda majonnäs med riven pepparrot.
  2. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Vegoburgare

  1. Rosta de frysta burgarna i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter eller stek i lite olja på medelhög värme i ca 5 minuter/sida.
  2. Servera i hamburgerbröd med sötsyrlig kål, pepparrotsmajonnäs, saltgurka och lök.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?