Svenskodlade Vegobullar med fransk remoulad

”Jag ville ha ett riktigt gott tillbehör till Färsodlarnas nya Svenskodlade Vegoburgare och det landade på en fransk rotselleriremoulad. Krispig, krämig och med härligt bett från dijonsenapen. (Betalt samarbete)

Färsodlarnas burgare kommer i varianterna Umami och Smokey. De är gjorda på svenskodlade baljväxter och fria från både gluten och tillsatser.” – Mattias Kristiansson, VEGO

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

Fransk rotselleriremoulad

  • 200 g rotselleri, grovt riven
  • 1 dl majonnäs, t.ex växtbaserad
  • 0.5 dl crème fraîche, t.ex växtbaserad
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 st citron, saften

Servering

  • 4 st Svenskodlade Vegoburgare (Umami eller Smokey)
  • 4 st hamburgerbröd
  • sallad
  • hot sauce
  • saltgurka, skivad

Instruktioner

FRANSK ROTSELLERIREMOULAD
1. Rör ihop majonnäs, crème fraîche, dijonsenap, citronsaft, salt och peppar i en skål.
2. Vänd ner den rivna rotsellerin och blanda väl. Klart!

SERVERING
1. Stek burgarna gyllene på båda sidor. Ca 6 min på varje sida.
2. Rosta bröden.
3. Fyll bröden med sallad, Färsodlarnas burgare, fransk remoulad, hot sauce och saltgurka.

Illustration av växten gråärt Hörn dekoration, övre högra hörnet

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?