Svenskodlad thaigryta

Sverige möter Thailand i en mustig thaigryta. Det här receptet är gott, billigt och enkelt. Dessutom perfekt i matlådan.

portioner
Tid: 20 minuter
Tid: 20 minuter

0,25

Kg CO₂e

0,25

Kg CO₂e

Ingredienser

Thaigryta

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs
  • 1 st gul lök, halverad och skivad
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade eller rivna
  • 150 g fryst bladspenat
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 dl vatten + buljongtärning
  • 1 tsk ingefära, torkad
  • 1.5 msk ljus soja
  • 1 msk limejuice
  • salt
  • rapsolja

Till servering

  • Ris eller nudlar
  • Färsk koriander
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

349/83

4 g

2 g

4 g

1 g

5 g

1 g

4 g

Instruktioner

  1. Börja med att bryna färsen i olja i ca 10 minuter eller tills den är gyllene och doftar nötigt.
  2. Tillsätt lök och vitlök och stek tills det mjuknat. Addera därefter fryst spenat. Stek tills den mjuknat.
  3. Häll i kokosmjölk, vatten och buljong. Låt allt puttra samman. Justera eventuellt med mer vätska.
  4. Smaka av med ljus soja, limejuice och salt. Servera med kokt ris eller nudlar.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

349/83

4 g

2 g

4 g

1 g

5 g

1 g

4 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?