Svenskodlad Thaigryta  

Här kommer ett recept på en smakrik gryta med Svenskodlad vegofärs. Serveras gärna med ris eller nudlar!

portioner
Tid: 14 minuter
Tid: 14 minuter

0,25

Kg CO₂e

0,25

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 1 kg Svenskodlad Baljväxtfärs
  • 200 g gul lök , skivad
  • 25 g vitlök , pressad
  • 400 g bladspenat , fryst eller färsk
  • 1 l kokosmjölk
  • 1 l vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2.5 tsk ingefära , torkad
  • 2.5 msk limejuice
  • 2.5 msk ljus soja
  • salt
  • rapsolja
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

750/179

13 g

8 g

5 g

<1 g

7 g

1 g

6 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  3. Stek lök och vitlök i en gryta tills det mjuknat. Addera därefter spenat. Stek tills den mjuknat och addera till sist färsen.
  4. Häll i kokosmjölk, vatten och buljong. Låt allt puttra samman. Justera eventuellt med mer vätska.
  5. Smaka av med ljus soja, limejuice och salt. Servera med kokt ris eller nudlar.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

750/179

13 g

8 g

5 g

<1 g

7 g

1 g

6 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?