Svenskodlad granola

Nyttig granola med vegofärs? Ja, du hörde rätt! Det här goda receptet har @fridasvegobak tagit fram och det är så gott. ”Eftersom Svenskodlad Vegofärs är helt neutral i smaken kan jag krydda den hur jag vill samtidigt som jag får en extra skjuts protein i frukosten!” – Frida

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 200 g Svenskodlad Vegofärs
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl chiafrön
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 dl agavesirap
  • 1 dl vatten
  • 1 dl pumpakärnor
  • en nypa salt
  • kokosflakes efter smak

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Tillsätt havregryn, solroskärnor, chiafrön och Svenskodlad Vegofärs i en bunke.
  3. Blanda olja, agavesirap, vatten och salt i en skål och ringla ned den i bunken. Blanda om väl.
  4. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Rör om ungefär var tionde minut för att få en jämn gräddning. Låt granolan svalna och toppa med pumpakärnor och kokosflakes. Förvara i en tätsluten burk med lock.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?