Svenskodlad granola

Granola med vegofärs? Ja, du hörde rätt! Det här goda receptet har @fridasvegobak tagit fram och det är så gott. "Eftersom Svenskodlad Vegofärs är helt neutral i smaken kan jag krydda den hur jag villsamtidigt som jag får en extra skjuts protein i frukosten!" - Frida
4 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 200 g Svenskodlad Vegofärs
  • 4 dl havregryn
  • 2 dl solroskärnor
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl agavesirap
  • 1 dl vatten
  • 1 dl pumpakärnor
  • en nypa salt
  • kokosflakes efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Tillsätt havregryn, solroskärnor, chiafrön och Svenskodlad Vegofärs i en bunke.
  • Blanda olja, agavesirap, vatten och salt i en skål och ringla ned den i bunken. Blanda om väl.
  • Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Rör om ungefär var tionde minut för att få en jämn gräddning. Låt granolan svalna och toppa med pumpakärnor och kokosflakes. Förvara i en tätsluten burk med lock.