portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

Kryddiga vegobullar

  • 1 pkt Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk lökpulver
  • olja till stekning
  • ev. lite salt

Hummus på vita bönor med gräslök

  • 1 pkt kokta vita bönor (480 g)
  • 3 msk tahini
  • 1 st vitlöksklyfta , riven
  • 0.5 st citron , juice
  • 1 msk gräslök , finhackad
  • salt

Citronsyrad fänkål

  • 0.5 st fänkål , hyvlad
  • 0.5 st citron , juice
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • ev. rostade fänkålsfrön

Säsongens grönsaker, till exempel

  • krispsallad , delad
  • spetskål , strimlad
  • tomater , delade
  • gurka , skivad
  • salladslök , skivad

Till servering

  • fetaost , smulad
  • syrade morötter (valfritt)
  • salladslök , skivad
  • chilirostade sesamfrön
  • rapsfrön

Instruktioner

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det är helt slätt. Addera finhackad gräslök och smaka av med salt.
  2. Blanda hyvlad fänkål med citronjuice, olivolja, salt, peppar och eventuellt rostade fänkålsfrön.
  3. Dela alla grönsaker.
  4. Stek vegobullarna krispiga i olja och krydda med spiskummin och lökpulver på slutet.
  5. Servera i skålar och njut!

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?