Sommarbowl med kryddiga vegobullar

Dags för ett somrigt recept du inte vill missa! Svenskodlade Vegobullar som vi kryddar upp och serverar i en härlig bowl.
Svenskodlade Vegobullar finns att köpa på Hemköp, Willys, utvalda ICA, Citygross, Eurocash och Mathem.se.
2 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

Kryddiga vegobullar

  • 1 pkt Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk lökpulver
  • olja till stekning
  • ev. lite salt

Hummus på vita bönor med gräslök

  • 1 pkt kokta vita bönor (480 g)
  • 3 msk tahini
  • 1 st vitlöksklyfta , riven
  • 0,5 st citron , juice
  • 1 msk gräslök , finhackad
  • salt

Citronsyrad fänkål

  • 0,5 st fänkål , hyvlad
  • 0,5 st citron , juice
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • ev. rostade fänkålsfrön

Säsongens grönsaker, till exempel

  • krispsallad , delad
  • spetskål , strimlad
  • tomater , delade
  • gurka , skivad
  • salladslök , skivad

Till servering

  • fetaost , smulad
  • syrade morötter (valfritt)
  • salladslök , skivad
  • chilirostade sesamfrön
  • rapsfrön

Instruktioner

  • Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det är helt slätt. Addera finhackad gräslök och smaka av med salt. 
  • Blanda hyvlad fänkål med citronjuice, olivolja, salt, peppar och eventuellt rostade fänkålsfrön.
  • Dela alla grönsaker. 
  • Stek vegobullarna krispiga i olja och krydda med spiskummin och lökpulver på slutet. 
  • Servera i skålar och njut!