Sommarbowl med kryddiga vegobullar

Dags för ett somrigt recept du inte vill missa! Här har vi Svenskodlade Vegobullar som får extra smak med lite smart kryddning – och sen landar de i en fräsch och färgglad vegetarisk bowl. Perfekt som lätt sommarlunch eller middag på altanen, balkongen eller i parken.

Har du redan testat detta recept på vegetarisk bowl? På vår recept-sida hittar du massa fler smarriga recept att inspireras av!

Våra vegobullar hittar du i välsorterade butiker runt om i landet. På HemköpICAMathem och Coop bland annat! Mer information om våra produkter och vart du hittar oss finner du på vår produktsida

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

Kryddiga vegobullar

  • 1 pkt Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk lökpulver
  • olja till stekning
  • ev. lite salt

Hummus på vita bönor med gräslök

  • 1 pkt kokta vita bönor (480 g)
  • 3 msk tahini
  • 1 st vitlöksklyfta , riven
  • 0.5 st citron , juice
  • 1 msk gräslök , finhackad
  • salt

Citronsyrad fänkål

  • 0.5 st fänkål , hyvlad
  • 0.5 st citron , juice
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • ev. rostade fänkålsfrön

Säsongens grönsaker, till exempel

  • krispsallad , delad
  • spetskål , strimlad
  • tomater , delade
  • gurka , skivad
  • salladslök , skivad

Till servering

  • fetaost , smulad
  • syrade morötter (valfritt)
  • salladslök , skivad
  • chilirostade sesamfrön
  • rapsfrön

Instruktioner

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det är helt slätt. Addera finhackad gräslök och smaka av med salt.
  2. Blanda hyvlad fänkål med citronjuice, olivolja, salt, peppar och eventuellt rostade fänkålsfrön.
  3. Dela alla grönsaker.
  4. Stek vegobullarna krispiga i olja och krydda med spiskummin och lökpulver på slutet.
  5. Servera i skålar och njut!

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?