Sofias kebabtallrik deluxe

Här har vår ambassadör Sofia Henriksson tagit fram ett recept på en julinspirerad kebabtallrik deluxe. Saffransris, picklad rödkål och majonnäs med Västerbottensost och jalapeno. "Och det bästa av allt är att den toppas med vegokebab från Färsodlarna som är helt fantastik - har ni inte provat den så måste ni göra det!" säger Sofia själv.
3 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

Kebab

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 1 msk rapsolja

Saffransris

  • 2 dl jasminris
  • 1 pkt saffran
  • 1 st buljongtärning

Picklad rödkål

  • 5 dl rödkål
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättika (12%)
  • salt

Dressing

  • 1 st ägg
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1-2 dl rapsolja
  • 2 dl Västerbottensost (riven)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 5 st picklade jalapenoskivor (frivilligt)
  • salt

Tillbehör

  • 2 dl grönkål
  • 0,5 st gurka
  • 1 dl rostad lök
  • färsk persilja

Instruktioner

Picklad rödkål

  • Skiva rödkålen. Värm vatten, socker och ättika i en kastrull till sockret löst upp sig.Häll över kålen och låt stå minst 30 minuter, det kommer bli över en del mendet är bara att njuta av en annan dag.

Dressing

  • Börja med att mixa alla ingredienser till dressingen utom osten. När denär krämig kan du tillsätta ost och mixa slät. Ställ åt sidan.
  • Kebabtallrik
  • Hacka gurkan i små kuber.
  • Stek jasminriset i oljan med saffran tills det blivit genomskinligt. Häll över buljong och koka 12 minuter med lock på. Ställ av värmen fem minuter.
  • Stek kebaben i olja i fem minuter på medelvärme tills den blivit varm och fått härlig färg.
  • Bygg ihop din kebabtallrik och NJUT!