Sofias cheeseburger soup

”Wow säger jag bara!! Det här är så otroligt mumsigt!! I samarbete med mina vänner på Färsodlarna har jag tagit fram ett helt magiskt recept som du bara måste prova! Det är som en cheeseburgare men du kan äta med sked.” – Sofia Henriksson
4 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs (1 pkt = 400 g)
  • 3 msk neutral olja
  • 2 st morötter
  • 1 st gul lök
  • 4 st potatisar
  • 1-1,5 l buljong (2-3 tärningar i 1 liter vatten)
  • 1 msk vinäger
  • 1 dl grädde
  • 2-3 dl cheddarost
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Börja med att hacka lök, morot, selleri och potatis. Stek i 1 msk olja tills det blivit mjukt.
  • Fräs under tiden färsen i 2 msk olja tills den fått fin färg och doftarljuvligt nötigt och gott. Häll över färsen bland grönsakerna (spara lite att toppa med) och på med buljongen så att det täcker allt.
  • Koka cirka 10-15 min tills potatisen blivit klar och soppan börjar blilite tjockare. I med grädde och vinäger, smaka av med salt och peppar.
  • Ta bort från plattan och rör ner osten tillsden smält helt. NJUT!!