Snabb falafel i pitabröd

Prova att använda våra vegobullar som falafel och servera falafel i pitabröd. Tips för extra smak! Krydda bullarna vid stekning, t.ex med spiskummin, för att få till en extra falafelkänsla.

Vill du laga vårt recept på falafel i pitabröd? Svenskodlade Vegobullar finns att köpa på Hemköp, Willys, utvalda ICA, Citygross, Eurocash och Mathem.se.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 260 g Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • rapsolja
  • 4 st pitabröd
  • 2 dl smetana
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 0.5 st huvud istbergssallad , strimlad
  • 0.3 st rödkålshuvud , strimland
  • 2 st tomater , hackade
  • 0.5 st rödlök , tunt skivad
  • sriracha
  • koriander
  • persilja
  • picklad rödlök

Instruktioner

  1. Blanda ner vitlöken i smetanan och smaka av med salt och peppar.
  2. Värm rapsolja i en panna så det täcker botten, när oljan är varm tar du bullarna och lägger ner i pannan. Sedan tar du stekspaden och trycker till bullen så att den blir bred och rund. Stek sedan på vardera sida tills krispig.
  3. Rosta pitabrödet i brödrosten.
  4. Smeta in botten av brödet med vitlökssås och lägg sedan in grönsakerna. Toppa med falafelbullarna en lite mer sås och sriracha. Toppa med koriander och persilja.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?