Snabb falafel i pitabröd

Använd våra vegobullar som falafel. Tips! Krydda bullarna vid stekning, t.ex med spiskummin, för extra falafelkänsla.
4 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 260 g Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • rapsolja
  • 4 st pitabröd
  • 2 dl smetana
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 0,5 st huvud istbergssallad , strimlad
  • 0,25 st rödkålshuvud , strimland
  • 2 st tomater , hackade
  • 0,5-1 st rödlök , tunt skivad
  • sriracha
  • koriander
  • persilja
  • picklad rödlök

Instruktioner

  • Blanda ner vitlöken i smetanan och smaka av med salt och peppar.
  • Värm rapsolja i en panna så det täcker botten, när oljan är varm tar du bullarna och lägger ner i pannan. Sedan tar du stekspaden och trycker till bullen så att den blir bred och rund. Stek sedan på vardera sida tills krispig.
  • Rosta pitabrödet i brödrosten.
  • Smeta in botten av brödet med vitlökssås och lägg sedan in grönsakerna. Toppa med falafelbullarna en lite mer sås och sriracha. Toppa med koriander och persilja.