Snabb falafel i pitabröd

Prova att använda våra vegobullar som falafel och servera falafel i pitabröd. Tips för extra smak! Krydda bullarna vid stekning, t.ex med spiskummin, för att få till en extra falafelkänsla.

Läs mer

Har du redan testat detta recept på falafel i pitabröd? På vår recept-sida hittar du massa fler smarriga recept att inspireras av!

Vår vegofärs hittar du i välsorterade butiker runt om i landet. På HemköpICAMathem och Coop bland annat! Mer information om våra produkter och vart du hittar oss finner du på vår produktsida.

Klicka här och läs mer om svenskodlad vegofärs från Färsodlarna.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • 260 g Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • rapsolja
  • 4 st pitabröd
  • 2 dl smetana
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 0.5 st huvud istbergssallad , strimlad
  • 0.3 st rödkålshuvud , strimland
  • 2 st tomater , hackade
  • 0.5 st rödlök , tunt skivad
  • sriracha
  • koriander
  • persilja
  • picklad rödlök

Instruktioner

  1. Blanda ner vitlöken i smetanan och smaka av med salt och peppar.
  2. Värm rapsolja i en panna så det täcker botten, när oljan är varm tar du bullarna och lägger ner i pannan. Sedan tar du stekspaden och trycker till bullen så att den blir bred och rund. Stek sedan på vardera sida tills krispig.
  3. Rosta pitabrödet i brödrosten.
  4. Smeta in botten av brödet med vitlökssås och lägg sedan in grönsakerna. Toppa med falafelbullarna en lite mer sås och sriracha. Toppa med koriander och persilja.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?