Salt och tahini: Shish-bullar

Seiran, bakom kontot @saltochtahini, har tagit fram ett smarrigt och vårigt recept på shish-bullar med grön tahiniyoghurt och lök- och gurksallad. ”Jag piffar bara snabbtoch enkelt upp de här naturligt proteinrika Svenskodlade vegobullarna och detblir SÅ gott!” – @saltochtahini

Svenskodlade Vegobullar finns att köpa på Hemköp, Willys, utvalda ICA, Citygross, Eurocash och Mathem.se.

portioner
Tid: 45 minuter
Tid: 45 minuter

Ingredienser

Shish-bullar

  • 260 g Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk milda chiliflakes (som t.ex. Aleppo chili)
  • 0.5 tsk sju kryddor
  • 1.5 msk finhackad persilja

Lök- och gurksallad med sumac och dill

  • 2 st schalottenlök , eller en liten rödlök
  • 0.5 st gurka , urkärnad (spara till yoghurten)
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 tsk sumak
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 st citron , pressad
  • salt
  • peppar

Grön tahiniyoghurt

  • 1 dl tahini
  • 2.5 dl tjock/avrunnen växtbaserad yoghurt , eller grekisk yoghurt
  • 1 st litet knippe persilja
  • 1 st litet knippe dill
  • 2 st små salladslökar (eller en stor)
  • 0.5 citron , pressad
  • 1 tsk torkad mynta
  • salt
  • peppar
  • + det du kärnat ur från gurkan

Serveringsförslag

  • ris ochh/eller bröd
  • pickles
  • het chilisås

Instruktioner

Lök- och gurksallad med sumac och dill

  1. Förbered salladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och ställ åt sidan.

Grön tahiniyoghurt

  1. Förbered gröna tahiniyoghurten genom att placera alla ingredienser i en matberedare och mixa tills den är slät ock krämig. Förvara i kylskåp till servering.

Shish-bullar

  1. Hetta upp olivolja i en panna över medelhög värme och tillsätt vegobullarna och kryddorna. Skaka om pannan då och då. När vegobullarna nästan är genomstekta (efter ca 8 min), tillsätt persilja och stek ytterligare ca 2 minuter.
  2. Sätt vegobullarna på spett (om du vill) och servera med tillbehören.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?