Proteinrika energibollar

Så goda energibollar att ta med på utflykten. Eller varför inte att ha i kylen att ta fram när du behöver en extra energikick. Energibollarna håller upp till en vecka i kylskåp. Går utmärkt att frysa in. Ca 30 st bollar.

Vår vegofärs hittar du på Hemköp, Coop, ICA, Mathem och Mylla.

portioner
Tid: 45 minuter
Tid: 45 minuter

0,19

Kg CO₂e

0,19

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 200 g Svenskodlad Vegofärs, tinad
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 8 st färska dadlar
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk kakao
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1.5 dl vatten
  • 1 nypa salt

Att rulla i

  • kokosflingor
  • hackade nötter
  • kakao
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

1428/341

18 g

5 g

8 g

<1 g

34 g

22 g

8 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda färs, havregryn, pumpafrön och solroskärnor i en bunke.
  3. Ringla över rapsolja, 1 dl vatten och en nypa salt. Blanda om väl. Rosta i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Ta ut och låt svalna.
  5. Mixa dadlar med jordnötssmör, kokosflingor och kakao i en mixer. Tillsätt färsblandningen och 0,5 dl vatten. Mixa samman allt och lägg i en matlåda eller tallrik med plast på. Addera lite mer vatten om det behövs.
  6. Ställ i kylen i någon timme eller över natten.
  7. Ta upp smet med en matsked och forma till bollar. Rulla i kokosflingor, hackade nötter eller kakao.
  8. Avnjut dina proteinrika energibollar!
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

1428/341

18 g

5 g

8 g

<1 g

34 g

22 g

8 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?