Portionen under tian: nudelwok

”En riktigt smakrik, snabb och god nudelwok! Använd de grönsaker du har, perfekt att göra en liten minska-svinnet-koll i kylen. Blir även riktigt god i matlådan!” – Hanna Olvenmark, @portionenundertian

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,41

Kg CO₂e

0,41

Kg CO₂e

Ingredienser

Nudelwok

  • 300 g Svenskodlad Vegofärs
  • 200 g rödkål (eller vitkål)
  • 2 st morötter
  • 4 port nudlar
  • sesamfrön eller jordnötter

Marinad

  • 2 msk japansk soja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk raps- eller olivolja
  • 2 msk ingefära, färsk riven
  • 1 st chili, fint hackad
  • 1 st lime, skal och juice
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

855/204

6 g

1 g

4 g

1 g

27 g

3 g

8 g

Instruktioner

  1. Häll upp den frysta vegofärsen i en skål eller bunke.
  2. Blanda ihop marinaden genom att röra ihop sojasås, pressad vitlök, olja, riven ingefära, fint hackad chili, skal och saft från limen. Slå på marinaden på färsen, blanda och låt stå i ca 10 min.
  3. Koka under tiden upp vattnet till nudlarna och koka enligt anvisning på paketet.
  4. Strimla rödkålen fint, skala morötterna och skär eller mandolina i fina strimlor. Hetta upp en stekpanna och fräs färsen med all marinad så att den får en yta, ca 10 min. Ställ sedan undan. Fräs morötterna och kålen i olja så att de blir mjuka, men låt dem behålla lite spänst. Slå på färsen. Lägg i nudlar. Rör runt.
  5. Servera, toppa ev med nötter/frön om du vill och ev koriander.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

855/204

6 g

1 g

4 g

1 g

27 g

3 g

8 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?