Oemotståndlig krämig pasta signerad mästerkocken Sofia Henriksson

En lyxig och krämig pasta med grädde och rött vin som är för bra för att missa. ”Vegopastan från himlen” som Sofia själv kallar den.

portioner
Tid: 1 timmar
Tid: 1 timmar

0,84

Kg CO₂e

0,84

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad färs (1 pkt = 400 g)
  • 1 st morot hackad
  • 2 st stjälkselleri hackad
  • 1 st gul lök hackad
  • 100 g svamp hackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • + 1/2 svampbuljongtärning
  • 2 dl rött vin
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk japansk soja
  • 1 nypa socker
  • 100 g parmesanost riven
  • Ev. lite vinäger för att balansera upp
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ordentligt med olja och smör
  • Pastaskruvar
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

698/167

7 g

3 g

3 g

1 g

16 g

2 g

6 g

Instruktioner

  1. Börja med att bryna färsen i smör i 7-8 minuter tills den är gyllene. Lägg åt sidan
  2. Stek sen svampen tills all vätska är borta och lägg åt sidan
  3. Stek morot, selleri och gul lök på medelvärme tills det är helt genomskinligt. Rör samman allt med färsen och stek lite till
  4. Häll över grädden och stek så att den i princip bränns och får massa härlig smak
  5. Tillsätt buljong och koka cirka 30 minuter
  6. Tillsätt vin och koka tills det reducerat till hälften
  7. Nu ska du i med tomater, soja och socker. Koka ihop allt tills det blir gott och härligt beroende på hur mycket tålamod du har. Smaka av med massa salt och svartpeppar
  8. Koka pasta. Vänder ner såsen i pastan med minst 50 g smör för att det ska gå ihop sig. Ner med riven ost och rör. Till slut kan du toppa med lite salviablad och bara njuta av magin!
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

698/167

7 g

3 g

3 g

1 g

16 g

2 g

6 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?