Niclas somriga färsbiffar med rödbetor och brynt smör

Vår ambassadör Niclas Tuomela, bland annat känd från Sveriges Mästerkock, har tagit fram receptet på saftiga somriga färsbiffar. Som serveras med rödlök, dill, brynt smör och färskpotatis. Ett recept du inte vill missa!

portioner
Tid: 45 minuter
Tid: 45 minuter

0,49

Kg CO₂e

0,49

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs
  • 1 st gul lök , finhackad
  • 2 st kokta potatisar , riven
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta , riven
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk soja
  • 0.5 dl ströbröd
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • 1 st rödlök, finhackad
  • 2 st kokta rödbetor, tärnade
  • 1 st kruka dill, finhackad
  • 100 g smör
  • 400 g färskpotatis
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

627/150

7 g

4 g

4 g

1 g

14 g

2 g

5 g

Instruktioner

  1. Tina färsen om den varit fryst.
  2. Stek gul lök med vitlök och låt svalna, mixa hälften av färsen och blanda med övriga ingredienser, tänk på att krydda ordentligt. Låt smeten vila ca 15 min.
  3. Forma färssmeten till biffar. Stek biffarna tills de når en innertemperatur på 70c, då vet du att dem är färdiga.
  4. Koka färskpotatisen i rikligt saltat vatten med lite dill, låt ånga av.
  5. Bryn smöret i en stekpanna, vispa hela tiden, strax innan smöret tystnar tillsätt, lök och rödbetor.
  6. Lägg upp biff, potatis och toppa med finhackad dill, slå sedan över det brynta smöret med rödbetor och löken och till sist en sista omgång med kryddning.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

627/150

7 g

4 g

4 g

1 g

14 g

2 g

5 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?