Mat till vandringen: kebabklämma

En vegofierad renklämma med svenska smaker. Vegokebab, pepparrot, lagrad ost och picklad schalottenlök i mjukt tunnbröd. Förbered hemma och njut på utflykten. Receptet funkar också bra som snittar. Bara skiva upp i mindre bitar vid servering.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

Kebab

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 3 msk rapsolja

Pepparrotskräm

  • 200 g färskost
  • 1 msk pepparrot , färdigriven på tub
  • salt

Picklad schalottenlök

  • st schalottenlök
  • 1 dl ättikssprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt

Montering

  • 4 st mjuka tunnbröd
  • 150 g västerbottensost

Instruktioner

Picklad schalottenlök

  1. Skiva löken tunt.
  2. Koka upp ättika, socker, salt och vatten och rör om tills sockret löst sig. Lägg löken i en glasburk och häll över lagen. Låt stå till servering.

Pepparrotskräm

  1. Blanda färskosten med med pepparroten och rör om tills jämnt fördelat. Smaka sedan av med salt och peppar.

Kebab

  1. Sätt en stekpanna på medelhög värme på spisen och häll ner rapsoljan.
  2. När oljan är varm vänder du ner paketet med kebab som ska stekas i ca 5 minuter.

Montering

  1. Under tiden lägger du upp ett tunnbröd på en skärbräda. Bred pepparotskrämen så att det täcker hela brödet.
  2. Strö över riven västerbottensost.
  3. Nu bör kebaben vara färdigstekt och det är dags att lägga upp denna på brödet. Lägg kebaben längs mitten av brödet. Toppa med picklad schalottenlök.
  4. Rulla ihop brödet till klämmor och slå in i aluminumfolie. Ta med på utflykten eller skiva och servera som snittar.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?