Makaronilåda

Barnsligt god makaronilåda. Eller makaronipudding för den som föredrar det. Servera gärna med en god sallad till. 

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

1,16

Kg CO₂e

1,16

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 200 g Svenskodlad Vegofärs
  • rapsolja
  • 7.5 dl makaroner
  • 5 dl crème fraîche, smaksatt
  • 250 g ost, riven
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 msk grönsaksfond
  • 0.25 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

792/189

11 g

6 g

2 g

1 g

12 g

2 g

9 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryn färsen i olja i ca 10 minuter tills den fått fin färg och doftar nötigt. Det går också bra att rosta på en plåt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  3. Koka makaronerna enligt anvisning. Under tiden blanda crème fraîche, 400g ost, mjölk, ägg och grönsaksfond i en bunke.
  4. Skölj makaronerna när de är klara. Häll sedan ner rostad färs och makaroner även i bunken rör om och smaka av med salt och peppar. Efter detta häll ner blandningen i en ugnssäker form och toppa med ost och ströbröd.
  5. Grädda i ugnen 30-40 minuter.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

792/189

11 g

6 g

2 g

1 g

12 g

2 g

9 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?