Lollos kebab med svenska smaker

Snabb och smakrik kebabrulle med svenska smaker. Det här receptet brukar Färsodlaren Lollo bjuda på vid provsmakningar i butik. Dela burgaren i små tårtbitar och servera som tilltugg.
2 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

Kebab

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 3 msk rapsolja

Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk pepparrot , färdigriven på tub
  • salt

Montering

  • 6 st stora tortillabröd
  • 1 pkt lingon , tinade frysta
  • 1 st påse småbladigsallad

Instruktioner

  • Öppna burken med crème fraiche och blanda ner pepparroten och rör om tills jämnt fördelat. Smaka sedan av med salt, ca 0,5 tsk.
  • Sätt en stekpanna på medelhög värme på spisen och häll ner rapsoljan.
  • När oljan är varm vänder du ner paketet med kebab som ska stekas i ca 5 minuter.
  • Under tiden lägger du upp ett tortillabröd på en skärbräda. Bred sås så att det täcker hela brödet, ca 2 msk.
  • Efter detta är det dags att strö ut 2 msk lingon över brödet och på det lägga ett tunt lager bladspenat så att det nästan täcker lingonen och såsen. 
  • Nu bör kebaben vara färdigstekt och det är dags att lägga upp denna på brödet. Ca en sjättedel av kebaben bör räcka. Sprid ut denna över brödet och rulla sedan till en lång och ganska kompakt rulle.
  • Rullen ska sedan skäras upp i små snittar som sedan är redo att serveras.
    Tips: Gör en rulle utan lingon för den kräsna gästen!