Lollos burgare med svenska smaker

Snabb och smakrik burgare med svenska smaker. Det här receptet brukar Färsodlaren Lollo bjuda på vid provsmakningar i butik. Dela burgaren i små tårtbitar och servera som tilltugg.
2 port
Tid 45 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

Burgare

  • 1 pkt Svenskodlad Vegoburgare (1 pkt=2 x 90 g)
  • 1 msk rapsolja

Sås (räker till ca 10 burgare)

  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g färskost med kantarellsmak
  • salt

Montering

  • 2 st vetekaka
  • lingon , frysta hela
  • småbladig sallad

Instruktioner

  • Blanda crème fraiche och färskost tills jämnt fördelat. Smaka sedan av med salt, ca 0,5 tsk.
  • Sätt en stekpanna på medelhög värme på spisen och häll ner rapsoljan. När oljan blivit varm lägger du ner burgaren och låter den stekas på varje sida i ca 3 min.
  • Under tiden som burgaren steks lägger du en vetekaka på en skärbräda och strö ut ett jämt lager sallad.
  • När burgaren är färdig lägger du denna på kakan och brer den med ett tjockt lager sås så att det täcker hela burgaren.
  • Nu är det dags att strö ut ca 1 msk lingon jämt över såsen.
  • Skär sedan upp burgaren i små tårtbitar som sedan är redo att serveras.