Lollos burgare med svenska smaker

Snabb och smakrik burgare med svenska smaker. Det här receptet brukar Färsodlaren Lollo bjuda på vid provsmakningar i butik. Dela burgaren i små tårtbitar och servera som tilltugg.

portioner
Tid: 45 minuter
Tid: 45 minuter

0,71

Kg CO₂e

0,71

Kg CO₂e

Ingredienser

Burgare

  • 1 pkt Svenskodlad Vegoburgare (1 pkt=2 x 90 g)
  • 1 msk rapsolja

Sås (räcker till ca 10 burgare)

  • 2 dl crème fraiche</strong>
  • 100 g färskost med kantarellsmak
  • salt

Montering

  • 2 st vetekaka
  • lingon , frysta hela
  • småbladig sallad
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

860/205

8 g

2 g

4 g

1 g

22 g

4 g

9 g

Instruktioner

  1. Blanda crème fraiche och färskost tills jämnt fördelat. Smaka sedan av med salt, ca 0,5 tsk.
  2. Sätt en stekpanna på medelhög värme på spisen och häll ner rapsoljan. När oljan blivit varm lägger du ner burgaren och låter den stekas på varje sida i ca 3 min.
  3. Under tiden som burgaren steks lägger du en vetekaka på en skärbräda och strö ut ett jämt lager sallad.
  4. När burgaren är färdig lägger du denna på kakan och brer den med ett tjockt lager sås så att det täcker hela burgaren.
  5. Nu är det dags att strö ut ca 1 msk lingon jämt över såsen.
  6. Skär sedan upp burgaren i små tårtbitar som sedan är redo att serveras.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

860/205

8 g

2 g

4 g

1 g

22 g

4 g

9 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?