Krämig "salsiccia"pasta

Suktar du efter en krämig salsicciapasta men vill äta grönt? Perfekt, vi har vegofierat denna lyxiga pasta med Svenskodlad Färs och salsicciakryddor.
2 port
Tid 20 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 200 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 0,5 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk rosmarin , torkad
  • 1 st schalottenlök , finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta , riven
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 dl grädde
  • 1 msk sherryvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 1 dl parmesan eller valfri vällagrad ost , finriven
  • 20 g smör
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 200 g valfri pasta
  • 1 st burrata
  • chiliflakes

Instruktioner

  • Bryn färsen i oljan i 7-8 minuter på medelhög värme till den fåtten gyllene färg och doftar nötigt.
  • Sänk värmen något och tillsätt schalottenlök och vitlök och rör om. Stek till löken mjuknat.
  • Rosta fänkålsfrön i torr stekpanna och mortla sedan.
  • Tillsätt sedan fänkålsfrön, rosmarin och tomatpuré till färsen. Stek allt en stund till.
  • Addera nu vitt vin och låt koka ur helt. Tillsätts edan passerade tomater och grädde. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan al dente.
  • Häll av pastavattnet men spara 1-2 dl. Häll över pastan direkt i färssåsen. Addera 1 dl pastavatten, en rejäl klick smör och riven parmesan. Blanda runt ordentligt och låt pastan koka klart i såsen. Späd eventuellt med mer pastavatten.
  • Servera i skålar och toppa med burrata och chiliflakes.