Krämig ”salsiccia”pasta

Suktar du efter en krämig salsicciapasta men vill äta grönt? Perfekt, vi har vegofierat denna lyxiga pasta med Svenskodlad Färs och salsicciakryddor.

portioner
Tid: 20 minuter
Tid: 20 minuter

1,01

Kg CO₂e

1,01

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 200 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 2 msk olivolja eller rapsolja
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk rosmarin , torkad
  • 1 st schalottenlök , finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta , riven
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 dl grädde
  • 1 msk sherryvinäger (eller vitvinsvinäger)
  • 1 dl parmesan eller valfri vällagrad ost , finriven
  • 20 g smör
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 200 g valfri pasta
  • 1 st burrata
  • chiliflakes
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

946/226

12 g

5 g

3 g

1 g

20 g

2 g

8 g

Instruktioner

  1. Bryn färsen i oljan i 7-8 minuter på medelhög värme till den fåtten gyllene färg och doftar nötigt.
  2. Sänk värmen något och tillsätt schalottenlök och vitlök och rör om. Stek till löken mjuknat.
  3. Rosta fänkålsfrön i torr stekpanna och mortla sedan.
  4. Tillsätt sedan fänkålsfrön, rosmarin och tomatpuré till färsen. Stek allt en stund till.
  5. Addera nu vitt vin och låt koka ur helt. Tillsätt sedan passerade tomater och grädde. Smaka av med salt och peppar.
  6. Koka pastan al dente.
  7. Häll av pastavattnet men spara 1-2 dl. Häll över pastan direkt i färssåsen. Addera 1 dl pastavatten, en rejäl klick smör och riven parmesan. Blanda runt ordentligt och låt pastan koka klart i såsen. Späd eventuellt med mer pastavatten.
  8. Servera i skålar och toppa med burrata och chiliflakes.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

946/226

12 g

5 g

3 g

1 g

20 g

2 g

8 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?