Klassiska bullar med gräddsås

Pröva att laga denna klassiker! Färsodlarnas klassiska bullar med gräddsås är ett enkelt vegetariskt recept för veckans alla dagar. Sugen på mer? På vår receptsida finner du mer inspiration med allt från Mästerkockarnas favoriträtter till enkla vegetariska recept!

Svenskodlade Vegobullar finns att köpa på Hemköp, Willys, utvalda ICA, Citygross, Eurocash och Mathem.se.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

  • pkt Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • 100 g smör
  • 1 kg potatis , mjölig
  • 5 dl grädde
  • 1 tsk muskotnöt , mald
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk socker
  • salt
  • vitpeppar

Pressgurka

  • 1 st gurka
  • 6 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ättika (24%)
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st kruka persilja , hackad

Tillbehör

  • lingonsylt

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär ner i små bitar i en kastrull. Häll i vatten och koka tills potatisen är mjuk och nästan faller isär.
  2. Använd en mandolin eller en osthyvel för att skiva ner gurkan i en skål. Blanda ättika, salt, socker, persilja och vatten och rör om tills socker och salt har löst sig. Häll över gurkan och låt stå till servering.
  3. Ner med 50 g smör i en stekpanna. Tillsätt vegobullarna när smöret har tystnat och stek tills härligt gyllenbruna och fina.
  4. Häll av potatisen i en sil över diskhon och läggsedan silen med potatisen över kastrullen. Pressa potatisen genom silen ner i kastrullen med en sked. Tillsätt 50 g smör, 1 dl grädde och 1 tsk muskot. Blanda runt tills smöret är smält, salta och peppra.
  5. Lägg de stekta bullarna i en skål och stäng av plattan. Vispa ner 1 msk mjöl i resterande smör i pannan och vispa sedan i 4 dl grädde följt av fond, soja och 1 msk socker. Sätt plattan på medelvärme och vispa om till såsen tjocknat något, smaka av med salt och peppar.
  6. Nu är det klart! Servera vegobullarna med potatismoset, gräddsås, pressgurka och lingonsylt.

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?