portioner
Tid: 20 minuter
Tid: 20 minuter

2,22

Kg CO₂e

2,22

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 625 g Svenskodlad Baljväxtfärs
  • 625 g nötfärs
  • 150 g gullök , hackad
  • 300 ml grädde
  • 125 ml ströbröd
  • 3 st ägg
  • vitpeppar
  • salt
  • smör , till stekning
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

871/208

13 g

7 g

4 g

1 g

8 g

1 g

12 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200℃.
  2. Häll upp löken i ett bleck och baka i ugnen med smör eller olja tills genomskinlig och mjuk
  3. Blanda Svenskodlad Baljväxtfärs och nötfärs.
  4. Vispa ner ströbrödet i vispgrädden i en bunke och tillsätt ägg, krydda upp detta med vitpeppar och salt, tänk på att det ska vara tillräckligt med krydda för hela köttbullen.
  5. Blanda ner smeten och löken i färsen och forma fina små bullar.
  6. Sprid ut bullarna på ett bleck och grädda dessa i ugnen i 10 min.
  7. Stek slutligen i smör.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

871/208

13 g

7 g

4 g

1 g

8 g

1 g

12 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?