Klara Linds vegobullar i sweetchilisås

Klara Lind, bakom kontot @klarasmat, har tagit fram ett så gott recept på vegobullar i sweetchilisås och korianderris. ”Det här ÄR min nya go to rätt när jag vill ha mycket smak och vill att det ska gå fort.” – Klara

Svenskodlade Vegobullar finns att köpa på Hemköp, Willys, utvalda ICA, Citygross, Eurocash och Mathem.se.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

Ingredienser

Vegobullar i sweetchilisås

  • 260 g Svenskodlade Vegobullar (1 pkt=260 g)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk ingefära , finhackad
  • 2 st vitlöksklyfor , riven
  • 1 tsk majsstärkelse (utspädd i 2 tsk vatten)
  • 1 krm salt
  • 1 l rapsolja till fritering
  • rostade sesamfrön

Lime- och korianderris

  • 3 dl kokt ris
  • 1 st kruka koriander
  • 1 st silverlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st lime
  • msk rapsolja

Instruktioner

Vegobullar i sweetchilisås

  1. Börja med att fräsa ingefära och vitlök i 1 msk rapsolja på medelvärme tills det doftar mycket, men utan att ta färg.
  2. Häll i resten av ingredienserna, få ett uppkok och sänk värmen till låg. Nu ska det stå och koka ihop ca 10 min tills du får en sirapskonsistens på såsen.
  3. Under tiden, värm oljan till 170° och fritera vegobullarna ca 5-10 minuter tills dom är gyllene.
  4. Blanda runt dom med sweetchilisåsen. Toppa med rostade sesamfrön.

Lime- och korianderris

  1. Finhacka silverlöken och stek i oljan på medelvärme 2-3 minuter i en stekpanna.
  2. Riv sen i vitlöken och stek ytterligare någon minut.
  3. Lägg sen i riset tillsammans med zest och saft från 1 lime och finhackad koriander.

Servering

  1. Servera riset tillsammans med de nyfriterade vegobullarna. ÄT OCH NJUT!

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?