Kebabrulle deluxe

En maxad kebabrulle som garanterat kommer gå hem. Ett paket Svenskodlad Vegokebab räcker till ca 2-3 rullar.
2 port
Tid 30 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 st libabröd

Röd sås

  • 1 dl passerade tomater
  • 1 tsk sriracha
  • 1 krm harissa
  • 1 nypa salt

Vit sås

  • 1 dl matyoghurt
  • 1 nypa vitlökspulver
  • 1 nypa lökpulver
  • 1 nypa salt

Topping

  • 2 port svenskt mathavre eller havreris
  • 1 st burk hummus
  • 0,5 st silverlök , tunt skivad
  • 0,5 st gurka , tunt hyvlad
  • 0,25 st isbersalladshuvud , strimlad
  • 4 st fefferoni , skivad
  • färsk bladpersilja , hackad
  • färsk mynta , hackad

Instruktioner

  • Koka havreris eller matvete enligt anvisningarna på paketet.
  • Rör ihop allt till den röda såsen i en skål och rör sedan ihop allt till den vita såsen. Smaka av dem enligt din preferens.
  • Värm en stekpanna med oljan och stek vegokebaben, vänd runt i pannan så du får lite yta och att det blir ordentligt upphettat. Salta vegokebaben lätt.

Montering

  • Bred en klick hummus i botten av libabrödet. Toppa sedan med isbergssallad, gurka, silverlök, fefferoni och den nystekta vegokebaben.
  • Ringa över röd och vit sås. Toppa sedan med röd och vit sås samt färsk persilja och mynta. Rulla ihop och servera direkt.