Kebabrulle deluxe

En maxad kebabrulle som garanterat kommer gå hem. Ett paket Svenskodlad Vegokebab räcker till ca 2-3 rullar.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,64

Kg CO₂e

0,64

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 st libabröd

Röd sås

  • 1 dl passerade tomater
  • 1 tsk sriracha
  • 1 krm harissa
  • 1 nypa salt

Vit sås

  • 1 dl matyoghurt
  • 1 nypa vitlökspulver
  • 1 nypa lökpulver
  • 1 nypa salt

Topping

  • 2 port svenskt mathavre eller havreris
  • 1 st burk hummus
  • 0.5 st silverlök , tunt skivad
  • 0.5 st gurka , tunt hyvlad
  • 0.3 st isbersalladshuvud , strimlad
  • 4 st fefferoni , skivad
  • färsk bladpersilja , hackad
  • färsk mynta , hackad
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

701/167

7 g

1 g

2 g

1 g

17 g

2 g

8 g

Instruktioner

  1. Koka havreris eller matvete enligt anvisningarna på paketet.
  2. Rör ihop allt till den röda såsen i en skål och rör sedan ihop allt till den vita såsen. Smaka av dem enligt din preferens.
  3. Värm en stekpanna med oljan och stek vegokebaben, vänd runt i pannan så du får lite yta och att det blir ordentligt upphettat. Salta vegokebaben lätt.

Montering

  1. Bred en klick hummus i botten av libabrödet. Toppa sedan med isbergssallad, gurka, silverlök, fefferoni och den nystekta vegokebaben.
  2. Ringa över röd och vit sås. Toppa sedan med röd och vit sås samt färsk persilja och mynta. Rulla ihop och servera direkt.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

701/167

7 g

1 g

2 g

1 g

17 g

2 g

8 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?