Julgöttbullar

Uppgradera julbordet med dessa fantastiskt goda och saftiga 0%-köttbullar med julkryddor.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,31

Kg CO₂e

0,31

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad färs (1 pkt = 400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g gräddost riven
  • 70 g svamp riven
  • 1 gul lök hackad
  • 1 msk fond t.ex brynt schalottenlök- eller grönsaksfond
  • 2 st ägg
  • 2 tsk ljus soja
  • 1 st kokt potatis riven
  • 0.5 tsk kryddpeppar torkad
  • 1 krm kanel torkad
  • 1 krm kryddnejlika torkad
  • 0.5 dl potatismjöl
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Peppar
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

788/188

10 g

3 g

5 g

1 g

12 g

1 g

11 g

Instruktioner

  1. Stek hackad lök och svamp i olja tills det mjuknat. Låt svalna.
  2. I en bunke: blanda den stekta löken och svampen med Svenskodlad färs och de övriga ingredienserna. Blanda till en jämn smet och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylskåpet minst 10 minuter.
  3. Rulla till bullar och stek gyllene i olja och gärna lite smör. Servera på julbordet eller avnjut med till exempel potatis. Tips: Låt gärna smeten stå och dra en längre stund. Du kan till och med förbereda kvällen innan. Du kan också rosta bullarna i ugn på 185 grader i ca 10 minuter.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

788/188

10 g

3 g

5 g

1 g

12 g

1 g

11 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?