Jessie Sommarströms gyoza

Perfekt mat för hösten. Byt ut fläsket eller kycklingen mot Svenskodlad Färs. Recept av vår ambassadör Jessie Sommarström, Årets kock 2022!

portioner
Tid: 45 minuter
Tid: 45 minuter

0,34

Kg CO₂e

0,34

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 0.5 dl mirin
  • 0.5 dl soja
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 80 g ingefära
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot (ca 100 g)
  • 2 st champinjoner
  • 50 g purjolök
  • 2 st stavar blekselleri
  • 1 pkt gyozablad
  • Rapsolja till stekning

Till servering

  • Valfri dippsås
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

641/153

5 g

<1 g

5 g

1 g

18 g

2 g

6 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda färsen med soja, mirin och sesamolja. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta ugnen i 20 min.
  3. Riv morot, gul lök och champinjoner på grova sidan av rivjärnet. Finhacka ingefära och finriv alt. pressa vitlöken. Stek grönsakerna i rapsolja på medelvärme tills genomstekta. Försök undvik att de får färg.
  4. Finhacka purjolök och blekselleri.
  5. Blanda alla ingredienser. Om smeten känns för torr kan du tillsätta lite mirin och soja så blir den lättare att forma.
  6. Fyll och vik gyozas.
  7. Stek gyozas med den platta sidan nedåt. Stek i matolja på medelvärme tills de fått en fin färg. Slå på 0,5 dl vatten och lägg på ett lock och låt ånga i ca 3 min eller tills vattnet är borta. Servera med en dippsås.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

641/153

5 g

<1 g

5 g

1 g

18 g

2 g

6 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?