Grönkålspaj till julbordet

Denna grönkålspaj är en perfekt rätt att inkludera på julbordet, och den går även att förbereda dagen innan! Receptet är skapat av @food4inspiration och är berikad med Färsodlarnas Svenskodlade Vegofärs. Förbered den enkelt dagen innan för en smidig servering.

portioner
Tid: 45 minuter
Tid: 45 minuter

1,47

Kg CO₂e

1,47

Kg CO₂e

Ingredienser

Pajskal

  • 150 g smör
  • 3.5 dl mjöl
  • msk vatten

Fyllning

  • 200 g Svenskodlad Vegofärs (1 pkt=400 g)
  • msk olja
  • 0.5 st gul lök , hackad
  • 2 dl grädde
  • 2 st ägg
  • 2 dl cheddarost , riven
  • salt
  • peppar
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

1426/341

26 g

15 g

3 g

1 g

17 g

1 g

9 g

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.

Pajskal

  1. Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop en deg med händerna.
  2. I en pajform; nagga med en gaffel och låt sedan vila kallt i cirka 15 minuter. Förgrädda pajskalet i 5 minuter innan du lägger i fyllningen

Fyllning

  1. Stek färsen i cirka 2 matskedar olja på medelhög värme i cirka 4 minuter.
  2. Addera lite mer olja, hackad lök och grönkålsblad som du sedan tar bort från roten och stek i cirka 4 minuter till.
  3. Vispa sedan ihop ägg, grädde och riven ost. Addera sedan Färsodlarnas Svenskodlade Vegofärs och grönkålen.
  4. Lägg i fyllningen i det förgräddade pajskalet. Tillaga i ugnen i cirka 30 minuter. Grönkålspajen är en perfekt rätt till julbordet som dessutom går att förbereda dagen innan!
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

1426/341

26 g

15 g

3 g

1 g

17 g

1 g

9 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?