Grönkålspaj till julbordet

Perfekt rätt till julbordet som dessutom går att förbereda dagen innan! Recept av @food4inspiration
4 port
Tid 45 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

Pajskal

  • 150 g smör
  • 3,5 dl mjöl
  • 2-3 msk vatten

Fyllning

  • 200 g Svenskodlad färs (1 pkt = 400 g)
  • 3-4 msk olja
  • 0,5 st gul lök , hackad
  • 2 dl grädde
  • 2 st ägg
  • 2 dl cheddarost , riven
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 200 grader.

Pajskal

  • Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop en deg med händerna.
  • I en pajform; nagga med en gaffel och låt vila kallt i cirka 15 minuter. Förgrädda pajskalet i 5 minuter innan du lägger i fyllningen

Fyllning

  • Stek färsen i cirka 2 matskedar olja på medelhög värme i cirka 4 minuter.
  • Addera lite mer olja, hackad lök och grönkålsblad som du tar bort från roten och stek i cirka 4 minuter till.
  • Vispa ägg, grädde och riven ost. Addera sedan färsen och grönkålen.
  • Lägg i fyllningen i det förgräddade pajskalet. Tillaga i ugnen i cirka 30 minuter. Perfekt rätt till julbordet som dessutom går att förbereda dagen innan!