Grekiska biffar på Svenskodlad Baljväxtfärs

Saftiga vegetariska biffar med smaker från Grekland så som fetaost och mynta. Passar bra tillsammans med klyftpotatis och tzatziki!

portioner
Tid: 19 minuter
Tid: 19 minuter

0,65

Kg CO₂e

0,65

Kg CO₂e

Ingredienser

Biffar

  • 1 kg Svenskodlad Baljväxtfärs
  • 250 g gul lök , hackad
  • 375 g fetaost , smulad
  • 1.25 tsk mynta , torkad
  • 2.5 tsk persilja , torkad
  • 2.5 tsk oregano , torkad
  • 1.25 tsk vitlökspulver
  • 1.25 dl ströbröd
  • 1.25 dl mjölk
  • 2.5 st ägg
  • rapsolja
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

596/143

7 g

3 g

4 g

1 g

11 g

2 g

7 g

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ströbröd med ägg och mjölk. Låt stå och svälla en stund.
  2. Blanda under tiden resten av ingredienserna till biffarna. Rör till sist ner ägg- och ströbrödsblandningen.
  3. Forma ca 20 små biffar och stek i olja tills genomstekta. Servera med tzatziki och förslagsvis klyftpotatis och grekisk sallad.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

596/143

7 g

3 g

4 g

1 g

11 g

2 g

7 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?