Godaste och krämigaste tacopajen

Den här smarriga, tacokryddade färspajen med Svenskodlad Vegofärs är oemotståndligt god och ett måste att prova! En vegetarisk tacopaj som är perfekt för middagar och större samlingar. Se fler liknande recept på vår receptsida.

För att laga vår vegetariska tacopaj behöver du svenskodlad vegofärs som du kan hitta på HemköpCoopICAMathem och Mylla.

portioner
Tid: 1 timmar
Tid: 1 timmar

1,06

Kg CO₂e

1,06

Kg CO₂e

Ingredienser

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs (1 pkt = 400 g)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 förp tacokryddmix eller egen tacokrydda
  • 1 st gul lök , hackad
  • 1 msk rapsolja
  • salt

Topping

  • 150 g ost , riven
  • 100 g körsbärstomater , halverade
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

888/212

13 g

7 g

4 g

1 g

15 g

2 g

7 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Pajdeg: blanda ihop mjöl, salt och smör i en bunke. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel.
  3. Förgrädda pajskalet i 10 min.
  4. Bryn färsen 7-8 minuter i 2 msk olja eller rosta i ugn på 200 grader. Ställ åt sidan.
  5. Stek löken en stund i olja tills den är glansig utan att ta färg.
  6. Tillsätt krossade tomater, crème fraîche och tacokrydda. Rör om och låt allt puttra tillsammans. Tillsätt sedan färsen. Smaka eventuellt av med salt.
  7. Häll över färsröran över pajdegen. Strö över riven ost och lägg på tomaterna.
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. Servera förslagsvis med sallad, picklad rödlök och heta jalapeños för extra sting!
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

888/212

13 g

7 g

4 g

1 g

15 g

2 g

7 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?