Getostpaj

Här är recept på en enkel och smakrik getostpaj med Svenskodlad vegofärs och broccoli. Servera gärna med en grön härlig sallad!

portioner
Tid: 40 minuter
Tid: 40 minuter

0,96

Kg CO₂e

0,96

Kg CO₂e

Ingredienser

Pajdeg

  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl solrosfrön , rostade
  • salt

Fyllning

  • 600 g Svenskodlad Baljväxtfärs
  • rapsolja
  • 600 g broccoli , hackad
  • 6 st ägg
  • 1 l mjölk
  • 200 g getost
  • 3 tsk salvia
  • 300 g ost , riven
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

823/184

13 g

6 g

3 g

4 g

9 g

2 g

8 g

Instruktioner

Pajdeg

  1. Sätt ugnen på 200℃.
  2. Om du köpt orostade solrosfrön, rosta dem i en panna eller i ugnen och låt svalna.
  3. Blanda sedan smör, mjöl, solrosfrön och salt till en deg.
  4. Tryck ut degen i formen och grädda i ugnen i 10 min.

Fyllning

  1. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  2. Sänk ugnen till 175℃.
  3. Stek broccolin i panna eller ugn tills fin i färgen.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll ner i pajskalet, grädda i ugnen i 30-40 minuter.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

823/184

13 g

6 g

3 g

4 g

9 g

2 g

8 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?